Bella Forsgrén, 2019. Kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Bella Forsgrénista Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtaja

TIEDOTE 26.11.2020

Kansanedustaja Bella Forsgrén vihr. on valittu Rauhankasvatusinstituutin (RKI) puheenjohtajaksi vuodelle 2021. Uuden puheenjohtajan lisäksi Rauhankasvatusinstituutilla on muitakin syitä juhlaan: RKI viettää ensi vuonna 40-vuotisjuhlavuotta. Tämän lisäksi Rauhankasvatusinstituutti valittiin syksyllä 2020 UNESCO:n viralliseksi kansalaisjärjestökumppaniksi ensimmäisenä suomalaisena kansalaisjärjestönä.

Aiemmin Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtajina ovat toimineet muun muassa presidentti Tarja Halonen, Helena Kekkonen, Vappu Taipale, Satu Hassi, Thomas Wallgren, Antti Rajala ja Rilli Lappalainen. Rauhankasvatusinstituutti jäsenjärjestöineen pyysivät edustaja Forsgrénia asettumaan puheenjohtajaehdokkaaksi – ja hän tulikin sitä myöten valituksi.

“On vaikea kuvailla sanoin, kuinka suuri kunnia tämä on! Saappaat ovat varsin isot täytettäväksi, sillä RKI:n puheenjohtajina ovat aiemmin toimineet rauhankasvatuksen uranuurtajat. Toisaalta puheenjohtajuus on kunnia erityisesti siksi, että jaamme Rauhankasvatusinstituutin kanssa tismalleen samat arvot. Antirasismi, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä globaali vastuu ovat arvoja, joiden eteen teen työtä päivittäin eduskunnassa”, kiittelee Forsgrén.

Rauhankasvatusinstituutin pitkäjänteinen ja uusia toimintamalleja luova työ tukee erityisesti varhaiskasvatuksessa, oppilaitoksissa ja nuorisotyössä toimivia kasvattajia. Osa toiminnasta kohdistuu myös alan opiskelijoille tai suoraan nuorille. 

Erityisen mielissään edustaja Forsgrén on RKIn valinnasta UNESCOn kansalaisjärjestökumppaniksi: “UNESCO-yhteistyön kautta RKI:n on mahdollista tulevaisuudessa vaikuttaa entistä globaalimmin kasvatuksen ja koulutuksen sisältöihin ja toimintamalleihin. Samalla voimme jakaa laajalti tietoa suomalaisesta rauhankasvatuksesta ja koulutuksesta.”

Lisätietoja:

Bella Forsgrén,
kansanedustaja, vihr.
Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtaja 2021
puh. 09 432 3114

Riikka Jalonen,
Rauhankasvatusinstituutin toiminnanjohtaja
riikka.jalonen@rauhankasvatus.fi, +358 44 302 2042 

Jenni Leppänen,
Rauhankasvatusinstituutin viestintäsuunnittelija
jenni.leppanen@rauhankasvatus.fi, +358 40 145 2502