Bella Forsgrén, 2019. Kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Hallitukselta laaja tukipaketti Jämsään ja koko Keski-Suomeen

TIEDOTE 16.9.2020

Kaipolan tehtaan sulkeminen Jämsässä on nostanut huolta tehtaan työntekijöiden ja heidän läheistensä sekä koko seudun elinvoiman puolesta. Hallitus on kuullut hädän, ja loi laajan tukipaketin Jämsän seudellu ja koko Keski-Suomeen rakennemuutokseen sopeutumiseen. 

Jämsän alkuvaiheen toimenpiteisiin varataan 250 000e kansallisesta alueiden kehittämisen määrärahoista. Tämän lisäksi hallitus kohdentaa neljänten lisätalousarvioon sisältyviä määrärahoja yhteensä noin 8,7milj. euroa maakunna liiton ja ELY-keskuksen päätöksin kohdennettavaksi Jämsän seudun koronaelpymistoimiin alueelliseen selviytymissuunnitelmaan perustuen. 

Jämsän seudun ja koko Keski-Suomen elinvoiman ja teollisuuden toimintaedellytysten tukemiseksi hallitus sisällyttää vuoden 2019 talousarvioesitykseen Jyväskylä – Tampere radan parantamisen 1.vaiheen. Hankkeen on tarkoitus parantaa Keski-Suomen vientivetoisen metsä- ja teknologiateollisuuden globaalia kilpailukykyä sekä ihmisten sujuvaa liikkumista. 

Tämän lisäksi hallitus panostaa välittömästi toteutettavissa olevaan Vt4 Äänekoski-Viitasaari ohituskaistojen parannukseen. Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen. 

Myös sotepuolelle on tulossa helpotusta, kun sosiaali- ja terveysministeriö myöntää Jämsälle luvan jatkaa perusterveydenhuollon ympärivuorokautista päivystystä Jokilaakson sairaalassa 1.1.2021 lukien. Päätös on työpaikkojen, kuntalaisten, palveluiden ja epidemian varautumisjärjestelyjen kannalta äärimmäisen tärkeä. 

Hyvät uutiset eivät ole tähän loppumassa, sillä hallitus on päättänyt tukea kuntataloutta laajalla kokonaisuudella. Kuntien tukeminen koronan jälkeisessä kriisissä on perusteltua ja tarpeellista, koska kuntien talous on jo muutenkin erittäin haastavassa tilanteessa. 

On tärkeää, että Suomen hallitus on tukenut isoilla summilla niin yrityksiä, kuntia ja kotilauksia, jotta selviämme yhdessä koronakriisin aiheuttamista taloudellisesta ahdingosta.

Lisätietoja:

Bella Forsgrén
Kansanedustaja
bella.forsgren@eduskunta.fi
0453229301