Bella Forsgrén, 2019. Kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Jyväskylän Alva-yhtiöiden vähemmistöosuuden myyntiselvityksen keskeyttäminen perusteltu päätös

TIEDOTE 11.2.2020

Jyväskylän kaupunginhallitus on 10.2.2020 päättänyt keskeyttää käynnistämänsä selvitystyön Alva-yhtiöt Oy:n vähemmistöomistusosuuden myymisestä.  Asiasta on keskusteltu valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa ja päätetty yhdessä, että myyntiselvitystä ei jatketa.

“Vesi on elinehtomme ja siten myös perusoikeus. Nyt tehty päätös myyntiselvitysprosessin keskeyttämisestä on perusteltu”, toteaa keskisuomalainen kansanedustaja Bella Forsgrén, vihr.

Vesihuolto on luonnollinen monopoli, jonka yksityistämisestä eivät kuluttajat useinkaan hyödy.

“On hyvä, että vesihuollon yksityistämisen valvonnan ja rajoittamisen tarve selvitetään lainsäädännön osalta, kuten ministeri Leppä on tiedottanut”, kommentoi Bella Forsgrén.

Vesi on meidän -kansalaisaloite on kerännyt tarvittavan määrän allekirjoituksia ja etenee eduskuntaan. Valtakunnallinen keskustelu on tullut tarpeeseen ja antaa tärkeitä suuntaviivoja sekä paikallisille että valtakunnallisille päättäjille.

“Puhdas vesi on arvokas luonnonvara, josta on puutetta eri puolilla maailmaa. Olenkin iloinen, että kansalaisyhteisö on herännyt keskustelemaan meidän yhteisistä vesivarannoistamme”, Bella Forsgrén jatkaa.

Comments are closed.